Схід і Захід разом: на День прапора біля Станиці Луганської висадять “Львівський гай”

 

У День Прапора, 23 серпня, поблизу Станиці Луганської, стартує висадка 3 гектарів “Львівського гаю” в районі легендарного блокпоста “Сталінград”.

Садитимуть ліс разом мешканці Луганської і Львівської областей, зазначається на сторінці цієї ініціативи у фейсбуці.

Як зазначають організатори, гай буде висаджено на честь захисників Станиці Луганської у російсько-українській війні.

“Це не перша наша ініціатива з озеленення Луганщини, котру ми, львівські волонтери, реалізовуємо разом з луганчанами на волонтерських засадах. Ці та інші ініціативи робимо в рамках міжрегіональної програми обмінів «Змінимо країну разом»“, – зазначається на сторінці.

Волонтери висадять сосну звичайну (Pinus sylvestris), саджанці якої вирощені у Львівському лісовому перинатальному центрі.

Висадка дерев розпочнеться в понеділок, 23 серпня, о 13:00 біля блокпоста на виїзді з Макарового (поворот на Грівал). Координати тут.

Організатори закликають усіх охочих долучатися до акції й приносити державні прапори. Тих, хто досі ніколи дерева не садив, обіцяють навчити.

Селище Станиця Луганська було звільнене від окупантів 18 серпня 2014 року. Протягом наступних років поблизу населеного пункту ще відбувалися бойові зіткнення.

У листопаді 2020 року волонтери зі Львівщини спільно з військовослужбовцями і громадськими активістами з Луганщини вже висаджували “Львівський гай” біля селища Осколонівка, яке раніше постраждало внаслідок масштабних лісових пожеж. У межах акції “Схід і захід разом” на трьох гектарах було висаджено понад 10 тисяч саджанців дерев хвойних порід, вирощених у розпліднику на Львівщині.

Читайте також:
На Високому замку у Львові ветерани висадили понад 300 дерев на місці зламаних

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна