Російська церква під Радою марно протестувала проти візиту Варфоломія

 

Прибічники Російської православної церкви в Україні в суботу, 21 серпня, зібралися на маніфестацію під Верховною Радою, щоб протестувати проти візиту до Києва Вселенського патріарха Варфоломія.

Картинку цього протесту подає “Громадське ТБ“.

Учасники протесту тримали роздані їм однотипні плакати із зображенням митрополита церкви Московського патріархату Онуфрія та підписами англійською мовою. Вони висловлювалися проти томосу, який утвердив помісну автокефальну Православну церкву України.

Протести вірян УПЦ МП почалися ще 20 серпня в Борисполі, куди прибув літак із Варфоломієм.

За порядком на акції під ВР стежили сотні поліцейських.

Близько 15:00 учасники мітингу почали розходитися.

Як повідомили в поліції Києва, в акції МП взяли участь близько півтори тисячі людей.

Паралельно із проведенням цієї політичної акції, вочевидь інспірованої проросійськими політиками, Вселенський патріарх Варфоломій зустрівся з очільником Православної церкви України митрополитом Епіфанієм. Вони спільно вшанували пам’ять полеглих під час Голодомору й війни на Донбасі та провели подячний молебень у Михайлівському соборі.

Читайте також:
Зеленський обговорив із Вселенським патріархом мирне врегулювання на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна