Одесит зробив 4-метровий тризуб з автомобільних деталей

 

Одеський скульптор Кирило Максименко виготовив із відпрацьованих автодеталей та інструментів величезне зображення Державного Герба – тризуба.

Про це повідомляє АрміяInform.

Робота над цим витвором у майстерні Максименка займає останні два місяці і має бути остаточно завершена до ювілейної дати – 30-річчя Незалежності України.

“Це металевий український тризуб заввишки понад чотири метри, а завширшки – понад два. Масивну залізну конструкцію чоловік зібрав із відпрацьованих автомобільних деталей: болтів, гайок, підшипників, шайб, ключів, молотків тощо. Тильну та бічні частини композиції автор виконав із листового металу”, – розповідає армійське видання.

“Ідея створити Герб такого масштабу виникла в мене вже давно. Зокрема, через власні патріотичні переконання. Вважаю, що це головний символ нашої держави, який має об’єднувати все суспільство. Артідея: наша країна, мов надійний механізм, який налічує десятки різних деталей, повинна бути міцною і злагодженою”, – пояснив Кирило Максименко.

Символічно, що всередині конструкції вирізьблено серце. За словами майстра, ця деталь у скульптурі є визначною, бо демонструє любов до Батьківщини, яку повинен відчувати кожен українець.

Більш ніж за десять років скульптор Максименко створив чимало різноманітних виробів. Його роботи можна побачити зокрема на Кіпрі та в Києві в парку імені Пушкіна.

Читайте також:
Українські військові виготовили найбільший тризуб із гільз. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна