Рада нацбезпеки і оборони ввела санкції проти Шарія, Пушиліна, Деркача та Гужви

доповнено

Рада нацбезпеки і оборони на засіданні в п’ятницю, 20 серпня, ухвалила рішення про застосування персональних обмежувальних санкцій щодо народного депутата Андрія Деркача та кількох медійників, зокрема засновника видання “Страна” Ігоря Гужви та проросійського пропагандиста і блогера  Анатолія Шарія.

Як передає “Новинарня“, по це сказав секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов на брифінгу за підсумками засідання РНБО.

“Сьогодні рішенням Ради національної безпеки і оборони введені санкції щодо народного депутата Деркача, і ще певної кількості осіб, проти яких були введені санкції Сполученими Штатами Америки”, – сказав він.

Данілов також додав, що РНБО ввела санкції проти керівника інтернет-видання “Страна.ua” Ігоря Гужви, проросійських блогерів Анатолія та Ольги Шаріїв.

“Ми запропонували санкції щодо Гужви Ігоря Анатолійовича, пов’язаних із ним юридичних осіб, в цьому списку ще дві фізичні особи, які безпосередньо афільовані з Ігорем Анатолійовичем і займаються протиправною діяльністю на території нашої країни. Крім того, фізична особа Бондаренко Алла Іванівна, Шарій Ольга Олексіївна, безпосередньо Шарій Анатолій Анатолійович”, – сказав секретар РНБО.

Санкції також вжили стосовно Солнцевої Аліни Володимирівни, Любові Юріївни Лукашиної, ТОВ “Лосмак”, яке володіє медійними ресурсами Гужви, ТОВ “Маджері”, ТОВ “Смартмедіамережа”.

“Щодо цих перелічених осіб введено повний пакет санкцій”, – сказав Данілов.

Крім того, за його словами, додатково введені санкції щодо ватажок окупованих Росією районів Донецької області (ОРДО) Дениса Пушиліна, який реєструє медійні ресурси в ОРДЛО.

Також Данілов повідомив, що РНБО вжила санкції проти представників окупаційної влади в Криму.

“Це сім пунктів по цьому питанню. В цьому рішенні є представники, які на окупованій території Криму – судді, які незаконно судять українців, генералітет і служби російської розвідки, ЗМІ в Криму та на окупованих частинах Донбасу”, – пояснив Данілов.

Читайте також:
Кличко заявив, що його запросили на РНБО. Але він не прийде

Литва відмовила в позові Шарія, йому доведеться залишити ЄС, – Фейгін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна