СБУ в Луцьку ліквідувала ботоферму за шістьма підпільними адресами, яка пропагувала ідеї “малоросії” і “новоросії”

 

Кіберфахівці Служби безпеки України відрапортували, що викрили новий осередок інформаційно-підривної діяльності проти державної безпеки України, нейтралізувавши в Луцьку  потужну ботоферму, яку фінансували представники РФ.

Про це йдеться в пресрелізі української спецслужби у четвер, 19 серпня.

“За завданням своїх “кураторів” зловмисники закликали через соцмережі до порушення територіальної цілісності нашої країни. Серед іншого, агітували за створення так званих “Малоросії” та “Новоросії”, а також за приєднання всього сходу України до “великої Росії”, – йдеться в пресрелізі.

Для приховування протиправної діяльності вони використовували спеціальне обладнання для анонімізації каналів зв’язку. “Техніку” розмістили за шістьма підпільними адресами.

“Гроші за розповсюдження ворожого контенту агітатори отримували в іноземній валюті через російські платіжні системи. Встановлено, що один з організаторів ботоферми – мешканець обласного центру”, – додають в СБ.

Для розповсюдження в інтернеті деструктивних публікацій вони створили тисячі фейкових акаунтів.

Під час обшуків за адресами розташування «осередку» правоохоронці виявили: GSM-шлюзи,
комп’ютерне обладнання, банківські картки, понад тисячу сім-карток операторів мобільного зв’язку, фінансові документи та інші матеріали із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими органів безпеки за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.

Читайте також:
СБУ ліквідувала проросійську ботоферму на Прикарпатті, яка генерувала фейки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна