На Буковині продавали ліс із заповідної зони: прийшла СБУ

 

Служба безпеки України зупинила незаконний експорт лісоматеріалів із заповідної зони в Чернівецькій області. За попередніми оцінками фахівців, природньому середовищу регіону завдано збитки на понад 3,3 млн грн.

Про це йдеться в пресрелізі СБ у четвер, 19 серпня.

Як встановили співробітники СБУ, організаторами протиправної оборудки були службові особи одного із держлісгоспів регіону.

“Вони організували вирубку деревини на території зоологічного заказника місцевого значення. Готові лісоматеріали готували на експорт”, – повідомили в спецслужбі.

За фактом незаконної вирубки і продажу лісоматеріалів правоохоронці провели 14 обшуків у Чернівецькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства, приміщеннях держлісгоспів, на пилорамах і за місцями мешкання учасників схеми. У підсумку вилучили лісодеревину, печатки та документи із доказами протиправної діяльності.

Колишньому керівнику державного лісогосподарського підприємства оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх причетних до злочину осіб.

Читайте також:
На Вінниччині незаконно рубали ліс на землях оборони, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна