Британські винищувачі біля кордонів Румунії перехопили російський Су-24

 

Британські винищувачі Typhoon перехопили військовий літак Російської Федерації Су-24, що наблизився до повітряного простору Румунії і створював загрозу для цивільних авіарейсів.

Про це інформує пресслужба Королівських ВПС Британії.

Британські винищувачі піднялися в повітря з румунської авіабази “Михаїл Когальнічану” поблизу Констанці на узбережжі Чорного моря після того, як у районі польотної інформації Румунії виявили невідомий, ймовірно, російський літак, що прямував до повітряного простору держави.

Як і у багатьох інших подібних випадках, літак не подав план польоту і не виходив на зв’язок із румунським управлінням повітряного руху, що зробило небезпечними польоти інших авіарейсів.

“Коли невідомий, ймовірно, російський, літак увійшов до району польотної інформації Румунії, нас залучили, щоб провести візуальну ідентифікацію. Ми піднялись в повітря за лічені хвилини. Минуло небагато часу, перш ніж ми перехопили літак і визначили його як російський Су-24. Він пролетів не ближче 20 миль від узбережжя Румунії, перш ніж ми його перехопили. Ми супроводжували його, поки він не покинув району польотної інформації Румунії” – розповів пілот одного з британських винищувачів.

Поруч із іншими союзниками по НАТО, які з 2017 року послідовно виконують цю місію, Велика Британія надає допомогу для покращення повітряного патрулювання, яке здійснює власний флот винищувачів ВПС Румунії.

Читайте також:
У Балтії авіапатруль НАТО за тиждень супроводив 11 військових літаків Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна