Уряд пропонує встановити часові межі окупації та перехідного періоду в ОРДЛО і Криму

 

Кабінет Міністрів України ініціював законопроєкт, яким пропонує встановити часові межі тимчасової окупації та перехідного періоду.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в “Проєкті Закону про засади державної політики перехідного періоду” (№5844), опублікованому на сайті парламенту.

У документі вказано, що датою початку тимчасової окупації є 20 лютого 2014 року. Дати початку тимчасової окупації окремих населених пунктів, районів встановлює президент України за поданням Міністерства оборони України, підготовленим на основі пропозицій Генерального штабу Збройних сил України.

“Конфліктний період вважається завершеним в межах населеного пункту (району) з дати закінчення тимчасової окупації (дати деокупації) цього населеного пункту (району)”, – зазанчаєть в законопроєкті.

Факт відсутності окупаційних сил Російської Федерації на території населеного пункту та встановлення повного контролю України над територіями встановлюють міністр оборони, голова Служби безпеки та міністр внутрішніх справ України шляхом спільного подання президентові.

“Дата деокупації населеного пункту (району) є днем завершення конфліктного та початку постконфліктного періоду на відповідній території. Дату відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаного державного кордону встановлює президент України”, – йдеться документі.

Читайте також:
Зеленський висловився про Крим і вибісив росіян. Зреагував навіть міністр оборони Шойгу. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна