Унаслідок обстрілу на Донбасі загинув український воїн

 

Унаслідок ворожих обстрілів у понеділок, 16 серпня, на фронті загинув український воїн.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в ранковому зведенні пресцентру штабу ОС 17 серпня.

“В результаті ворожих обстрілів один військовий отримав вогнепальне поранення несумісне з життям.
Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що протягом минулої доби, 16 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації п’ять разів порушили режим припинення вогню.

Біля ЗОЛОТОГО-4 російські найманці відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.
Неподалік ШИРОКИНОГО ворог обстрілював українські позиції зі станкових протитанкових і ручних протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї.
В районі ВОДЯНОГО, що на Приазов’ї, окупанти вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.
У напрямку НОВОМИХАЙЛІВКИ збройні формування Російської Федерації обстрілювали наші позиції з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.
Поблизу ПРИЧЕПИЛІВКИ російські найманці вели вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Станом на сьому годину ранку з початку доби 17 серпня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Поблизу ПРИЧЕПИЛІВКИ противник обстріляв наші позиції зі стрілецької зброї. У напрямку населеного пункту ВОДЯНЕ, що біля Донецька, збройні формування Російської-Федерації застосували міномети 120-го калібру.

“На обстріли ворога підрозділи Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь. За поточну добу бойових втрат серед українських захисників немає. Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм”, – розповіла речниця командування ОС Лідія Нанівська.

За даними “Новинарні“, загиблий 16 серпня – третя бойова втрата ЗСУ з початку місяця.

Читайте також:
Виправданий судом за Іл-76 генерал Назаров став радником головнокомандувача ЗСУ, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна