Зеленський затвердив дизайн нагороди “Національна легенда України”

 

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким затвердив положення про нову державну відзнаку “Національна легенда України” та її зображення.

Указ №362/2021 видано 16 серпня.

Як повідомляє пресслужба офісу президента, крім малюнка цієї відзнаки, затверджено малюнок зразка бланка диплома до неї.

Сама нагорода схожа на емблему, яку ОП використовує для відзначення 30-річчя Незалежності.

Зазначається, що відзнака виготовляється із золота та має вигляд стилізованої квітки, пелюстки якої покриті синьою та жовтою емаллю. У центрі нагороди міститься рельєфне зображення Тризуба – Знака Княжої Держави Володимира Великого.

Носити нагороду слід на грудях зліва та за наявності в нагородженого інших державних відзнак розміщувати нижче знаків нагород на колодках (стрічках) та після зірок орденів.

Нагороджувати відзнакою “Національна легенда України” планують щороку з нагоди Дня Незалежності, указом глави держави.

Цією нагородою відзначатимуть громадян України, іноземців або осіб без громадянства за особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові, вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров’я, а також за активну благодійну та громадську діяльність.

Нагадаємо, перший указ про заснування відзнаки “Національна легенда України” президент Зеленський підписав 14 липня ц.р.

Читайте також:
Нова айдентика українського війська: як реалізується ідея “не виглядати так, як ворог”. ПОРТФОЛІО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна