На Рівненщині тренувалася артилерія. Ціллю обрали колону російських танків

 

На Рівненському загальновійськовому полігоні провели тактичні навчання протитанкової артилерійської батареї з бойовою стрільбою.
Під час маневрів протитанкісти знищили групову ціль у вигляді колони російських танків Т-72.

Про це інформує пресцентр Міноборони України.

Зазначається, що підготовка підрозділів артилерії однієї з військових частин ЗСУ тривала упродовж місяця.

Відпрацьовували, серед іншого, питання спеціальної, технічної підготовки, тактичної медицини, захисту від зброї масового ураження, інженерного обладнання районів зосередження, рубежів розгортання, мінної безпеки, охорони та оборони місць розташування підрозділів, організації та здійснення маршу тощо.

Більшість розрахунків 100-мм протитанкових гармат МТ-12 “Рапіра” становлять контрактники з досвідом виконання завдань в АТО/ООС. Від десяти до двадцяти відсотків кожного підрозділу — молоді контрактники й резервісти, які впродовж інтенсивної підготовки вже набули необхідного рівня навиків та вмінь для спроможності ведення бойових дій.

Наразі завершено заключний та найвідповідальніший етап вишколу батареї — тактичні навчання з бойовою стрільбою.

“Під час практичних дій батарея зайняла район зосередження, підготувалася до ведення бойових дій, отримала команду на заняття планового рубежу розгортання, вишикувалась у колону й висунулась на визначений рубіж. А з підходом танків противника розрахунки МТ-12 знищили одиночні цілі у вигляді російських Т-72, які ворог використовує з 2014 року проти українських воїнів, а згодом і колону такої техніки”, – йдеться в повідомленні пресцентру МО.

Читайте також:
Російські окупанти розмістили поблизу Новоселівки артустановки, танки і БМП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна