За тиждень піротехніки ДСНС знешкодили понад 800 вибухонебезпечних предметів, – штаб ООС

 

Піротехнічні розрахунки Державної служби України з надзвичайних ситуацій зі складу Об’єднаних сил упродовж тижня обстежили 77,75 га звільнених територій Донецької та Луганської областей, вилучивши і знешкодивши 834 вибухонебезпечних предмети.

Про це інформує пресцентр штабу ООС.

“Піротехнічні розрахунки ДСНС зі складу Об’єднаних сил протягом тижня 139 разів залучалися для очищення від вибухонебезпечних предметів місцевості, об’єктів життєзабезпечення та інфраструктури. Крім того, супроводжували аварійні бригади комунальних підприємств під час проведення ремонтних та профілактичних робіт на об’єктах електро- та водопостачання. За вказаний період рятувальниками обстежено 77,75 га території, вилучено та знешкоджено 834 вибухонебезпечних предмети”, – йдеться у повідомленні.

Також фахівці ДСНС України, за потреби, надавали домедичну та психологічну допомогу у спеціалізованих пунктах, які розташовані на територіях контрольних пунктів в’їзду-виїзду.

За тиждень така допомога була надана 98 людям.

Зазначається, що за розпорядженням Командувача Об’єднаних сил піротехнічні розрахунки підрозділів ДСНС зі складу Об’єднаних сил здійснюють постійно комплекс заходів щодо розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей, які забруднені вибухонебезпечними предметами внаслідок збройної агресії РФ.

Читайте також:
Київський школяр розробив квадрокоптер-міношукач для розмінування Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна