РФ відмовилась від пропозиції України провести засідання ТКГ через вбивство цивільного на Донбасі, – Арестович

 

Українська делегація скликала позачергове засідання Тристоронньої контактної групи через загибель мирного жителя на Донбасі, але Російська Федерація відмовилася.

Про це повідомив речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович, передає “РБК-Україна”.

“Так, скликали. Це вже друга спроба… Спершу, коли були поранені семеро наших військовослужбовців одночасно… Це було щодо загибелі мирного жителя і взагалі теми негайного повернення до повного дотримання режиму припинення вогню. Але росіяни відмовилися. Причина, як завжди, в тому, що вони хочуть, щоб ми безпосередньо спілкувалися з “республіками”, на що ми, звичайно, не підемо, тому що це означає їхню легалізацію. Наша позиція – переговорною стороною є РФ”, – наголосив Арестович.

Нагадаємо, 11 серпня внаслідок ворожого обстрілу з боку російських гібридних сил в Новоселівці Другій на Донеччині загинув літній чоловік.

Читайте також:
Україна винесе на обговорення в ТКГ вбивство трьох ув’язнених у колонії в ОРДО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна