У США винищувач F-15 вперше збив БПЛА ракетою AIM-120 за допомогою інфрачервоної системи наведення. ВІДЕО

 

В американському штаті Флорида винищувач F-15C Eagle ВПС США вперше збив безпілотний літальний апарат за допомогою удосконаленої ракети “повітря-повітря” Raytheon AIM-120 Advanced Medium-Range Air-Air Missile (AMRAAM) та інфрачервоної системи наведення (IRST).

Як передає портал Defence Express, випробування з підвісною прицільно-розвідувальною системою Legion Pod IRST block 1.5 від Lockheed Martin відбулися 5 серпня.

Системи IRST оцінюються як засіб наведення ракет класу “повітря-повітря” на стелс-винищувачі, які спроєктовані так, що їх важко уразити за допомогою тільки одного радару.

У цих системах використовуються пасивні датчики. Тому обладнання не передає сигнали, які можуть виявити розташування літака.

У рамках нещодавніх випробувань на авіабазі Еглін у Флориді система Legion Pod IRST працювала у парі з радаром з електронним скануванням APG-63v3 компанії Raytheon для передачі інформації про розташування БПЛА QF-16 на ракету AIM-120.

“Це успішне випробування ракети у реальних умовах має велике значення, тому що F-15 з ракетою AIM-120 та IRST дозволяє нам здійснювати виявлення, відстеження, цілевказання, застосування зброї та перевірку перехоплення без залежності від енергії радару. Він також нечутливий до радіочастотних завад або ж стелс-технологій цілі”, – наголосив начальник відділу озброєнь і тактики 85-ї випробувальної та оціночної ескадрильї майор Брайан Девіс.

У ВПС США прагнуть облаштувати бойовий флот датчиками IRST для протистояння малопомітним літакам військово-повітряних сил Китаю та Російської Федерації.

Читайте також:
Підготовка візиту Зеленського до США: американські компанії цікавляться продукцією української оборонки


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.