АМКУ оштрафував три компанії на ₴45 млн за змову на торгах по ремонту доріг

 

Антимонопольний комітет України виявив причетність трьох компаній – ТОВ “Спільне українсько-австрійське підприємство “Інтервіас Україна”, дочірнього підприємства ВАТ “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України” – “Вінницький облавтодор” і ТОВ “Шляхбуд” – до спотворення результатів торгів щодо утримання і ремонту доріг, і оштрафував їх на загальну суму в 45,86 млн грн.

Про це інформує пресслужба АМКУ.

Йдеться про торги, які відбулись у 2019 році (процедура закупівлі “Експлуатаційне утримання та поточний ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення у Вінницькій області (додатково)”).

Замовників торгів була Служба автомобільних доріг у Вінницькій області “Укравтодору”.

Очікувана вартість закупівлі складала 50 млн грн. Переможцем у процедурі закупівлі стало ТОВ “Спільне українсько-австрійське підприємство “Інтервіас Україна”.

“Як встановив АМКУ під час розслідування, вказані суб’єкти господарювання узгодили між собою умови участі у тендері, відтак конкуренцію між ними було усунуто. Зважаючи на виявлені факти, Комітет на засіданні 12 серпня 2021 року визнав дії ТОВ “Спільне українсько-австрійське підприємство “Інтервіас Україна”, ДП “Вінницький облавтодор” ВАТ “Державна акціонерна компанія “Автомобільні дороги України” та ТОВ “Шляхбуд” порушенням ЗУ “Про захист економічної конкуренції” у вигляді антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів”, – йдеться в позиції АМКУ.

За порушення на компанії наклали штрафи на загальну суму 45 859 828 грн.

Згідно з ЗУ “Про публічні закупівлі”, суб’єкти господарювання, визнані АМКУ порушниками закону “Про захист економічної конкуренції”, позбавляються права брати участь у торгах на 3 роки.

Читайте також:
Мільярд з COVID-фонду на ремонт доріг Прикарпаття забрало оточення Коломойського, – ЗМІ

В Україні вартість ремонту 1 км доріг зросла вдвічі, а ціни на матеріали майже не змінились, – CoST Ukraine

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна