Записи про торгівлю держпосадами: суд задовольнив позов брата Єрмака до нардепа Лероса

 

Київський апеляційний суд задовольнив позов Дениса Єрмака – брата керівника офісу Президента Андрія Єрмака – до народного депутата Гео Лероса про захист честі, гідності і ділової репутації.

Як передає “Інтерфакс-Україна”, таке рішення колегія суддів ухвалила в середу, 11 серпня.

“Суд визнав недостовірною інформацію і такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію Єрмака, поширену на сторінці Лероса у фейсбуці, а саме: “Відео докази, як Єрмак через свого брата барижить державними посадами, впроваджує свою програму до правоохоронних структур та оборонки (привіт з РФ), ну і, звісно, заробіток на державі“, – зазначили у суді.

Там додають, що суд зобов’язав Лероса спростувати інформацію щодо Єрмака шляхом розміщення у фейсбуці тексту такого змісту: “Поширена мною інформація про те, що Денис Єрмак на замовлення або з інших причин виконує корупційні діяння щодо “продажу” державних посад є недостовірною і не відповідає дійсності“.

31 травня 2021 року Печерський райсуд Києва відмовив брату керівника ОП Денису Єрмаку у задоволенні позову про захист честі, гідності і ділової репутації до позафракційного народного депутата Гео Лероса.

Денис Єрмак просив суд зобов’язати Лероса спростувати оприлюднену на сторінці депутата у фейсбуці інформацію.

Як інформувала “Новинарня“, 29 березня 2020 року нардеп Гео Лерос опублікував відео, на яких брат глави офісу президента Денис Єрмак обговорює питання призначення на державні посади.

Глава ОПУ Андрій Єрмак заявив, що подав заяви до СБУ та ДБР щодо розповсюдженого в мережі відео з його братом Денисом Єрмаком.

Нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос, автор відомих патріотичних муралів, виступив проти політики ОП, зокрема проти створення “консультативної ради з ОРДЛО”, та підтримав усунення з посади Сергія Сивохо.

Після цього президент Зеленський звільнив його з посади свого позаштатного радника.

30 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила, що до неї звернувся нардеп Гео Лерос та зареєструвала кримінальне провадження за фактом зловживання впливом.

Тоді ж адвокат юридичної компанії “Міллер” Масі Найєм заявив, що в прокуратурі отримали вказівку шукати можливу причетність народного депутата Гео Лероса до вчинення кримінальних правопорушень.

Згодом проти “слуги народу” Гео Лероса відкрили дві кримінальні справи за мурали.

1 квітня Денис Єрмак прокоментував відео, яке опублікував Лерос, і назвав його “нарізкою з вирваним контекстом”.

1 вересня 2020 року Лерос був виключений з парламентської фракції партії “Слуга народу”.

Читайте також:
Лерос закликає Раду нацбезпеки накласти санкції на “Квартал 95” через співпрацю зі структурами РФ

Опонентові Єрмака нардепу Гео Леросу спалили авто. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна