Фонд держмайна віддасть під оренду фортецю XV століття в Кам’янці

 

Частину Кам’янець-Подільської фортеці, що є історичною та архітектурною пам’яткою України, здадуть в оренду через онлайн-акціон. Йдеться про частину “Руської брами” з баштами та укріпленнями.

Про це повідомляється на сайті Фонду держмайна. Аукціон відбудеться 25 серпня.

Стартова ціна оренди об’єкту складає 16 558 грн на місяць, а термін – 5 років.

Наразі дана частина фортеці знаходяться на балансі Національного історико-архітектурного заповідника “Кам’янець” (Хмельницька область, місто Кам’янець-Подільський).

До складу комплексу входять:

  • приміщення Казематної куртини (109 квадратних метрів);
  • Прибрамна башта (31 квадрат);
  • Напівбашта з галереєю (69 квадратів).

Загальна площа активу перевищує 200 квадратних метрів.

Як наголошують у ФДМ, наразі споруди мають задовільний технічний стан та забезпечені електрикою.

Національний історико-архітектурний заповідник “Кам’янець” займає площу у 121 га та налічує майже 200 пам’яток архітектури. Його зараховують до “Семи туристичних чудес України”.

“Руська брама”, яка здається в оренду, була побудована у XV -XVI ст. Однак точна дата побудови воріт невідома. Комплекс фортифікацій мав 4 оборонні башти, барбакан та мури.

“З підвищенням інтересу до внутрішнього туризму в Україні постійно зростає потік відвідувачів до НІАЗ “Кам’янець”. Саме тому оренда цього об’єкта має чудові перспективи розвитку власної справи, оскільки має вигідну площу, популярне серед туристів розташування, а також історичну, культурну та наукову цінність”, – наголосили у Фонді держмайна.

Читайте також:
У Кам’янець-Подільській фортеці буревій зірвав дерев’яну покрівлю з вежі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна