На Черкащині затримали хлопця, який напідпитку зірвав та спалив прапор України

 

У Черкаській області поліцейські затримали хлопця, який зірвав і спалив державний прапор України.

Про це у вівторок, 10 серпня, повідомляє сектор комунікації поліції Черкаської області.

За даними поліції, у понеділок, 9 серпня, до Звенигородського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що з адмінбудівлі старостату у селі Петрушки зник прапор України. Для документування події прибула слідчо-оперативна група.

За допомогою місцевих жителів правоохоронці з’ясували, що подія сталася в ніч з 7 на 8 серпня. Відомо, що хлопець, відпочиваючи у компанії та перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння раптово зняв державний прапор України з адмінбудівлі, викинув на землю та підпалив його.

Правопорушником виявився житель села Глушки, 2002 року народження.

Зловмисника доставили до відділення поліції, де зараз з’ясовують усі обставини події. За цим фактом слідчі Звенигородського районного відділу поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від 1 до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців або позбавлення волі на строк до 3 років.

Читайте також:
У Маріуполі воїни 128 огшбр встановили рекорд із прапором України. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна