У Кривому Розі учасник бойових дій підірвав гранату, постраждав сам і троє поліцейських

 

У Кривому Розі внаслідок вибуху гранати постраждали троє поліцейських і 61-річний чоловік – ветеран АТО, який і влаштував вибух.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Інцидент стався в неділю, 8 серпня. Близько 17:23 до поліції звернувся місцевий житель та повідомив, що планує підірвати гранату біля одного з будинків в Інгулецькому районі міста.

Поліцейські почали перемовини з чоловіком та викликали на місце події оперативні служби.

“Під час розмови чоловік віддав правоохоронцям один боєприпас РГД-5, який тримав у руках. Однак після цього раптово з кишені дістав другу гранату та підірвав”, – сказано в повідомленні.

Внаслідок вибуху тілесні ушкодження отримали цей чоловік та троє поліцейських. Перехожі не постраждали.

Як повідомляє місцеве видання “Первый городской”, чоловік – колишній військовослужбовець, який був в АТО з початку бойових дій та має поранення ноги.

Цього ж дня в помешканні фігуранта поліція провела обшуки, в ході яких вилучила ще дві гранати. Все вилучене направлено на експертне дослідження.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст.263 (незаконне зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів) та за ч.1 ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Читайте також:
У приміщення Кабміну увірвався чоловік і погрожує підірвати гранату. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна