Президент на Зміїному представив новопризначених командувачів у ЗСУ

 

Президент Володимир Зеленський під час перебування на острові Зміїний представив новопризначених командувачів у Збройних силах.

Про це в понеділок, 9 серпня, інформує пресслужба глави держави.

Президент заслухав доповідь командувача Військово-морських сил ЗСУ про морську ситуацію в зоні відповідальності, а також представив генералів та офіцерів, призначених на керівні посади у ЗСУ.

“Моїми указами призначено на посади: командувача Повітряних сил – генерал-майора Миколу Олещука, командувача Десантно-штурмових військ – полковника Максима Миргородського“, – сказав Зеленський.

Глава держави розповів, що полковник Миргородський був командиром 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. Він – перший учасник війни на Сході України, який став повним лицарем ордена Богдана Хмельницького.

“Також я погодив, і наказом міністра оборони призначено на посади: командувача оперативного командування “Південь” – генерал-майора Андрія Ковальчука, командувача оперативного командування “Схід” – генерал-майора Олега Мікаца, командувача оперативного командування “Захід” – полковника Сергія Літвінова, заступника начальника Генерального штабу – полковника Володимира Коваля. Це досвідчені офіцери, і, найголовніше, що є зараз нашим підходом, усі вони мають бойовий досвід”, – наголосив президент.

Він зазначив, що генерал-майор Ковальчук має звання Героя України, нагороджений двома орденами Богдана Хмельницького. Під час активних боїв на Сході він командував 80-ю аеромобільною бригадою, є учасником оборони Луганського аеропорту. Був двічі поранений.

Генерал-майор Мікац з вересня 2014 року керував обороною Донецького аеропорту, вважається одним із ключових командирів у цих боях.

Полковник Літвінов за особистий внесок у зміцнення обороноспроожності Української держави, мужність і самовідданість, виявлені під час бойових дій, високий професіоналізм і зразкове виконання службових обов’язків нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

“Я знаю, що кожен з них на своїй посаді зробить усе, що від нього залежить, для захисту нашої Батьківщини”, – переконаний глава держави.

Читайте також:
На полігоні “Широкий лан” Зеленський спостерігав за стрільбами під час масштабних навчань. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна