Американські військові прибули на аеродром під Вінницею. ФОТО, ВІДЕО

 

На Вінниччині авіатори 456-ї бригади транспортної авіації імені Дмитра Майбороди приймають американських колег.

Військовослужбовці 352-го крила сил спеціальних операцій прибули до України на двох військово-транспортних літаках МС-130 для проведення спільних навчань із українськими колегами.

На аеродромі “Гавришівка” закордонних гостей зустрів командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-полковник Сергій Дроздов.

“Цей візит підтверджує міцні стосунки між нашими країнами і те, що ми готові працювати разом як партнери для досягнення спільної мети, — зазначив генерал-полковник Сергій Дроздов. — Американські літаки, які є сьогодні тут, показують світові, що Україна й Сполучені Штати є партнерами, що демонструють взаємну підтримку та сприяють взаємосумісності.

Відомо, що в рамках навчань, що триватимуть близько місяця, військові двох держав обмінюватимуться досвідом у питаннях тактичної евакуації, надання першої медичної допомоги під час бойових дій, а також десантування особового складу та вантажів.
У планах є проведення і спільних тренувальних польотів задля поліпшення взаємодії між екіпажами MC-130 і Ан-26 у повітрі.

Додамо: Lockheed MC-130 — сімейство літаків для виконання завдань спеціальних операцій, розроблених на базі класичного варіанту військово-транспортного літака C-130 фірми Lockheed, на замовлення Командування спеціальних операцій ВПС США.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна