На фронті за добу один воїн ЗС України загинув, два – поранені

 

Протягом минулої доби, 7 серпня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ, із них п’ять обстрілів. Один український воїн загинув, двоє – поранені.

Про це повідомляє пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

У напрямку селища ПІСКИ російські найманці обстрілювали позиції українських захисників із протитанкових ракетних комплексів.

Поблизу населеного пункту ШУМИ ворог вів вогонь із ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Неподалік НЕВЕЛЬСЬКОГО противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У напрямку КРИМСЬКОГО російські окупанти обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Біля ЗОЛОТОГО-4 окупанти вели вогонь із мінометів 120-го калібру, ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї.

Крім того, на ЛУГАНЩИНІ зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу “Орлан-10” із перетином лінії розмежування.

“Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув. Ще двоє військових дістали поранення. Стан здоров’я одного воїна – важкий. Іншого – задовільний”, – ідеться в повідомленні.

Командування Об’єднаних сил висловило щирі співчуття рідним і близьким загиблого.

На обстріли збройних формувань Російської Федерації наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

Станом на сьому годину ранку з початку доби 8 серпня порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Читайте також:
Від обстрілу з ПТРК під Донецьком загинув молодший сержант Ярослав Семеняка із Сумщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна