У Кам’янець-Подільській фортеці буревій зірвав дерев’яну покрівлю з вежі

 

У Кам’янець-Подільському заповіднику буревій здер дерев’яну покрівлю з однієї вежі Старого замку.

Про це на офіційній сторінці Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника у фейсбуці розповів у коментарі директор музею Олександр Заремба.

“5 серпня у Кам’янці була велика злива, яка супроводжувалася буревієм. Місто сильно постраждало, центральна частина, але думаю, найбільше питань буде про те, що сталося в нас у фортеці. Тому на випередження хочемо вам розповісти: сильний порив вітру зняв дах, дерев’яне накриття з башти Ласької. Дерев’яна конструкція пролетіла повітрям близько 25-30 метрів і впала на корпус №2, частково пошкодивши там дах”, – розповів директор музею.

За його словами, зараз працівники музею забирають рештки пошкодженого даху, ліквідовують наслідки і вирішують, як накрити вежу, що залишилася без даху.

Читайте також:
На Закарпатті буревій заблокував роботу пункту пропуску з Угорщиною

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна