У Грузії завершилися навчання Agile Spirit. Українських морпіхів нагородили

 

На полігоні в Орфоло в Грузії відбулась церемонія закриття міжнародних навчань Agile Spirit-2021. У навчаннях від України брали участь військовослужбовці десантно-штурмової роти окремого батальйону морської піхоти, а також офіцери управління окремої бригади морської піхоти та командування морської піхоти з різних напрямів.

Про це повідомила пресслужба командування морської піхоти.

Зазначається, що в церемонії закриття навчання участь взяли президентка Грузії Саломе Зурабішвілі, прем’єр-міністр країни та керівництво Міністерства оборони і Збройних Сил Грузії.

Найкращі військовослужбовці, серед яких заступник командира окремого батальйону морської піхоти майор Юрій Сухачев, отримали нагороди.

Як писала “Новинарня“, у багатонаціональних військових навчаннях Agile Spirit-2021, які пройдуть у Грузії з 26 липня по 6 серпня, візьмуть участь близько 2,5 тисячі військовослужбовців з 15 країн, включаючи Україну.
Навчання відбуватимуться загалом у п’яти навчальних місцях на території Грузії: полігон «Вазіані»; військовий аеропорт «Вазіані»; тренувальний майданчик «Орфоло»; авіабаза «Сенакі» та тренувальний майданчик «Сорта/Екі».
Маневри охоплять змодельовані навчання на командному пункті, польові тренування та спільні багатонаціональні навчання на рівні батальйонів з живим вогнем.
Мета військових навчань Agile Spirit 2021 — підвищення боєготовності та взаємодія збройних сил США та країн-членів Альянсу й регіональних учасників у реалістичному навчальному середовищі.

Читайте також:
“Викладалися на повну”: грузинські офіцери на навчаннях Agile Spirit похвалили морпіхів ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна