ДБР запобігло замовному вбивству американця в Балтиморі

 

Державне бюро розслідувань попередило замовне вбивсто американця, яке мав виконати українець в Балтиморі, штат Мериленд (США).

Про це звітує пресцентр ДБР в п’ятницю, 6 серпня.

Силовики вже затримали організатора злочину та його спільника. Вказується, що чоловік, який має подвійне громадянство (України та США) вирішив замовити вбивство американця з особистих мотивів. Виконання злочину планувалось в Балтиморі, проте кілера він шукав в Україні через свого знайомого.

“Коли співучасник знайшов його, замовник приїхав до України обговорити з кілером строки, суму та спосіб вбивства. Життя іноземця вони оцінили у 45 тис. доларів США. При цьому вбивство мало бути виконано до 9 серпня, оскільки до цього часу замовник ще перебуватиме в Україні й це забезпечило б йому алібі”, – йдеться в пресрелізі.

Правоохоронці кажуть, що виконавцю вже передали 20 тисяч доларів. Ще 25 тисяч планували віддати після виконання вбивства та надання фотографій на підтвердження.

Для цього правоохоронці зробили постановочні фото. Їх посередник мав передати замовнику.

Фото: пресцентр ДБР

Ініціатора вбивства та його співучасника затримали після передачі останнього траншу грошей у сумі 25 тис. доларів США.

Окрім того, проводяться обшуки за місцем проживання та в авто затриманих, а також у можливих співучасників, причетність яких ще перевіряється, акцентували у відомстві.

Співробітники ДБР діяли разом американськими колегами, які зафіксували протиправну діяльність на території США.

Наразі також вирішується питання повідомлення затриманим особам про підозру. Йдеться про закінчений замах на вбивство, вчинений на замовлення за попередньою змовою групи осіб та пособництво у вчиненні закінченого замаху на вбивство, вчиненому на замовлення за попередньою змовою групою осіб

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Читайте також:
СБУ оприлюднила докази причетності Нескоромного до організації замовного вбивства Наумова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна