Через літак РФ над Чорним морем підняли британські винищувачі у Румунії

 

Британські винищувачі Typhoon, що базуються в Румунії, були підняті в небо у відповідь на політ російського літака в повітряному просторі НАТО над Чорним морем.

Про це йдеться в заяві пресслужби британських ВПС.

Радари НАТО виявили російський літак у міжнародному повітряному просторі над південною частиною Чорного моря. Літак прямував у повітряний простір Румунії.

“Коли російський літак увійшов в район польотної інформації Румунії, ми були змушені провести в цьому районі бойове повітряне патрулювання. Коли підозрілий літак увійшов в повітряний простір Румунії, нам було наказано візуально визначити шлях. Коли ми наблизилися до нього в цьому районі російський літак розвернувся, пішов від нас і залишив повітряний простір”, – розповів британський пілот.

Британські винищувачі розміщуються в Румунії в рамках місії повітряної поліції НАТО, яка була посилена після 2014 року у зв’язку з анексією Криму Росією.

Читайте також:
Британія та Нідерланди підняли винищувачі через бомбардувальника РФ біля Норвегії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна