В акваторії Чорного моря стартувала активна фаза протимінного навчання “Дайв-2021”

 

В акваторії Чорного моря за участі Військово-Морських сил України, Грузії, Болгарії, Азербайджану, США та Морських Сил Румунії розпочалась активна фаза багатонаціонального протимінного навчання “Дайв-2021”.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони у четвер, 5 серпня.

Відомо, що відпрацювання елементів проходить у складі тактичних підрозділів з використанням новітнього водолазного спорядження країн-учасниць, спеціального обладнання пошуково-рятувального судна українських ВМС “Олександр Охрименко” та гідрографічного комплексу судна Морських сил Румунії “Александру Катанеану“.

Відповідно до плану проведення навчання, військові відпрацьовують парні водолазні спуски на глибину понад 30 метрів у складі інтернаціональних груп із виходом по попередньо узгодженому режиму декомпресії. Додатково відпрацьовуються елементи надання медичної допомоги із залученням барокамери, у разі виявлення кисневої хвороби.
Одночасно, на румунському судні іноземні колеги ознайомили учасників з роботою сучасного океанографічного, метеорологічного, топографічного та гідрографічного обладнання.

“Основні зусилля зосереджені на синхронізацію дій водолазів спільної багатонаціональної тактичної групи та ознайомлення із специфікою водолазної справи різних країн з подальшим впровадженням її у ході виконання спільних завдань. Надалі завдання будуть ускладнюватися. Попереду на учасників чекає відпрацювання операцій з підводного розмінування, підводних підривних і технічних робіт, протимінні дії тощо”, –  зазначив начальник пошуково-рятувальної служби Військово-Морських Сил ЗС України — керівник української складової навчання капітан 1 рангу Олексій Нестеров. 

Читайте також:
Американський флот виходить на наймасштабніші навчання з часів холодної війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна