Стрибки у висоту: три українки вийшли у фінал Олімпіади

 

На Олімпійських іграх-2020 у Токіо відбулася кваліфікація в стрибках у висоту серед жінок.

Україну в цій дисципліні представляють Ярослава Магучіх, Юлія Левченко та Ірина Геращенко. Відтак, Україна стала єдиною країною, яка буде представлена трьома спортсменками. Всі вони – із лав Збройних сил України. 

19-річна Магучіх, яку вважають однією з головних претенденток на золоту медаль, дуже впевнено кваліфікувалася у фінал. Єдину помилку Ярослава допустила в другому стрибку, коли змогла взяти 1,90 лише з другої спроби.

Левченко і Геращенко проблем при взятті висоти 1,90 не зазнали, а ось планку 1,93 з першого разу взяти синхронно не змогли, однак швидко виправилися. Значні проблеми Юлія та Ірина відчули на планці 1,95.

Магучіх висоту 1.95, що є достатньою для прямого потрапляння у фінал, взяла відразу, а Геращенко і Левченко – лише з третьої спроби.

Всі три українки успішно впоралися з кваліфікацією і зможуть поборотися за медалі Олімпіади.

Магучіх так прокоментувала вихід у фінал в стрибках у висоту:

“Ця кваліфікація була однією з найскладніших в моєму житті, тому що було дуже спекотно. Я впоралася, припустилася однієї помилки на висоті 1.90 м. Взяла цю висоту з другої спроби. Після цього зрозуміла, що шансів на помилку більше немає, потрібно стрибати з першої спроби. Коли йшла на кваліфікацію, то не думала про фінал. Дуже радію, що ми всі втрьох вийшли в фінал. Я знаю, що це Олімпіада, для кожного спортсмена це найважливіший старт у кар’єрі, але я спробувала відкинути це, просто насолоджуватися атмосферою. Тут дуже хороша доріжка, тому сподіваюся, що все буде добре. Будемо всі стрибати високо”.

Фінал відбудеться в суботу, 7 серпня, о 13:35 за Києвом. У фіналі виступатимуть 14 спортсменок.

Читайте також:
Каноїстка Людмила Лузан завоювала “бронзу” Олімпіади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна