Румунія змінила правила в’їзду до країни

 

Влада Румунії змінила правила в’їзду до країни, в тому числі для дітей.

Про це інформує пресслужба посольства Румунії в Молдові.

При в’їзді дітям до шести років тепер не потрібен негативний ПЛР-тест на коронавірус. Раніше тест вимагали для дітей від трьох років.

Для в’їзду на територію Румунії без перебування в карантині потрібен або сертифікат про повний курс вакцинації, або довідка про те, що людина перехворіла на коронавірус. Виняток – діти, яких не вакцинують.

Однак тепер для дітей до шести років не потрібно ніяких додаткових документів, а дітям від шести до 16 років потрібен негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до в’їзду в країну.

Раніше тест вимагали для дітей від трьох років.

Крім цього, тепер громадяни Румунії, які приїжджають з країн “зеленої зони” і провели там останні 14 днів, не повинні дотримуватися карантину. Більш того, їм не потрібно надавати сертифікат про вакцинацію.

Читайте також:
У Молдові перекриють трасу, що з’єднує Румунію та Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна