ОГП оголосив підозру військовому РФ, який імітував розстріл полонених воїнів ЗСУ

 

Українські правоохоронці повідомили про підозру кадровому військовому збройних сил Російської Федерації, який катував полонених воїнів ЗСУ.

Про це в четвер, 5 серпня, повідомила пресслужба офісу генпрокурора.

Кадровому офіцеру розвідувального органу ЗС РФ повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, він з липня по серпень 2014 року здійснював контроль за незаконними в’язницями терористичної організації “ДНР”, облаштованими у місті Сніжне Донецької області.

“Там він особисто жорстоко поводився з військовослужбовцями Збройних сил України, які були захоплені у полон в ході бойових дій. Підозрюваний застосовував тортури шляхом нанесення ударів руками і ногами, а також вчиняв імітації позасудових розстрілів полонених українських воїнів з метою їх деморалізації та отримання відомостей військового характеру”, – повідомили в ОГП.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснюється слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України.

Відповідно до ст. 130 Женевської Конвенції про поводження з військовополоненими від 12 серпня 1949 року, ст. 11 Додаткового протоколу до Женевських Конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів від 8 червня 1977 року ці дії є серйозними порушеннями міжнародного гуманітарного права.

Читайте також:
Іловайськ: ОГП повідомив про підозру ще двом російським генералам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна