У Німеччині чоловіка оштрафували на €250 тисяч, бо зберігав у підвалі танк

 

Німецький суд у вівторок засудив 84-річного чоловіка за незаконне володіння зброєю за те, що він зберігав особистий арсенал, який включав танк “Пантера”, гармату з бойовими снарядами та багато інших елементів військової зброї часів Другої світової війни.

Про це повідомляє Spiegel.

Окружний суд міста Кіль на півночі країни призначив пенсіонеру умовний термін ув’язнення строком 14 місяців і зобов’язав його сплатити штраф у розмірі 250 000 євро.

При цьому 50 тисяч євро мають бути сплачені в державну скарбницю, а решта суми штрафу – на благочинність.

Суд також зобов’язав підсудного, ім’я якого не називають відповідно до німецького законодавства про конфіденційність, протягом наступних двох років продати або передати 45-тонний танк та зенітну гармату музею чи відповідному колекціонеру.

Відомо, що військова техніка часів Другої світової війни, в тому числі зенітна установка і торпеда, були виявлені в 2015 році під час розслідування схованок нацистського мистецтва.

Близько 20 солдатам знадобилося майже дев’ять годин, щоб витягнути танк “Пантера” без гусениць з житлового будинку та перемістити його на низькорамний навантажувач для транспортування.

Читайте також:
У Німеччину прибувають сотні танків США для захисту Східної Європи від РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна