РФ досі не надала Єврокомісії достатньо даних про вакцину Sputnik V

 

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) досі не схвалило використання російської вакцини проти коронавірусу Sputnik V через недостатню кількість даних про препарат.

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у інтерв’ю RND, опублікованому в середу, 4 серпня.

“Навколо Sputnik V стало дуже тихо. Заявка перебуває в EMA вже тривалий час. Але поки виробник не зміг надати достатньо достовірних даних для підтвердження безпеки. Це викликає запитання”, – сказала вона.

У контексті інших вакцин Фон дер Ляєн зазначила, що ЄС замовив 1,8 мільярда доз у Biontech до 2023 року.

Це найбільший контракт у всьому світі, такої кількості доз достатньо для щеплень у ЄС, у тому числі повторних і в умовах адаптації до можливих нових варіантів вірусу.

Окрім того, Євросоюз готовий і надалі надавати вакцини для інших країн, наприклад, в Африці, зауважила фон дер Ляєн.

Президентка Єврокомісії заперечила твердження деяких людей, що доручити ЄС закупівлю вакцин було помилкою.

“Європейська стратегія виявилася правильною”, – переконана вона.

Хоча фон дер Ляєн визнала, що на початку було не все гладко, адже 27 країн працюють разом і замовлення мають бути зроблені аж для 440 мільйонів людей.

Вона “не хоче уявляти”, який би вигляд мав результат сьогодні, якби кожна країна ЄС закуповувала вакцину самостійно. Ймовірно, менші країни ЄС не отримали би нічого.

Президентка Єврокомісії впевнена, що навряд чи існує інший регіон у світі, де би так багато людей були повністю захищені вакцинацією, як більш ніж 440 мільйонів громадян ЄС. До того ж, третім країнам передано уже понад 550 мільйонів доз вакцини.

Читайте також:
Мешканці ОРДЛО можуть стати “піддослідними кроликами” для випробування нової російської вакцини, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна