Борчиня Ірина Коляденко завоювала “бронзу” Олімпіади-2020

доповнено

У японському Токіо в середу, 4 серпня, українська борчиня Ірина Коляденко (категорія до 62 кг) перемогою над представницю Латвії Анастасією Григор’євою здобула бронзову нагороду Олімпіади-2020.

Як передає “Новинарня“, українка перемогла із рахунком 3:1.

Ірина Коляденко після переможного поєдинку на Олімпіаді в Токіо. 4 серпня 2021 року. Фото: AP Photo/Aaron Favila

“Перший період сутички між Коляденко та Григор’євою закінчився внічию. Наприкінці четвертої хвилини українка вже вийшла уперед, однак заробила лише один бал. Ще один Коляденко здобула непросто, перебуваючи на краю. Ірина – в хвилині від бронзової нагороди. За п’ять секунд Коляденко виштовхали з рингу, але бал не зарахували” , – зазначає Суспільне.

Зрештою, українка перемогла латвійку із рахунком 3:1.

22-річна Ірина Коляденко чинна чемпіонка Європи, а також срібна призерка Чемпіонату світу з боротьби (2019).

Саме вона здобула ліцензію для України у вазі до 62 кг, ставши переможницею європейського ліцензійного турніру.

Відтак в активі збірної України вже одинадцять нагород Олімпіади-2020 – одна золота, дві срібні та вісім бронзових.

Бронзові медалі Токіо-2020 виграли наші Дар’я Білодід у дзюдо, фехтувальник-шпажист Ігор Рейзлін, змішана пара Олена Костевич і Олег Омельчук у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів, Михайло Романчук у плаванні на 800 м кролем, тенісистка Еліна Світоліна, борчиня (у ваговій категорії до 68 кг) Алла Черкасова та Марта Фєдіна і Анастасія Савчук – серед дуетів у артистичному плаванні.

“Срібло” здобули плавець Романчук у фінальному запливі на дистанції 1500 метрів та борець Парвіз Насібов (вагова категорія до 67 кг).

“Золото” для України у фіналі турніру з греко-римської боротьби у вазі до 87 кг виборов народний депутат від “Слуги народу” Жан Беленюк.

Читайте також:
Українки Фєдіна та Савчук здобули олімпійську “бронзу” з артистичного плавання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна