Фонд “Повернись живим” із Сергієм Притулою закупили для фронту 17 квадрокоптерів

 

Благодійний фонд допомоги армії “Повернись живим” спільно з волонтером і громадським діячем Сергієм Притулою закупили партію квадрокоптерів для потреб підрозділів Збройних сил України, що виконують завдання в зоні проведення ООС.

Як повідомив фонд “Повернись живим”, загалом бойові підрозділи ЗСУ отримають 17 цивільних квадрокоптерів виробників DJI та Autel, десять із яких придбані коштом благодійників Притули, п’ять – коштом донорів “Повернись живим”, ще два – подаровані небайдужими.

Загальна вартість закупленого оснащення становить 702,5 тис. грн.

Андрій Римарук і Сергій Притула з придбаними безпілотниками. Фото: фонд “Повернись живим”

“Це приклад того, як у важливий для країни момент люди об’єднуються задля досягнення результату. У «Повернись живим» та Сергія одна мета – вберегти життя наших воїнів на передовій та зробити так, щоб окупанту було непереливки. За допомогою цивільних безпілотників ми можемо спростити українським захисникам виконання цього завдання й при цьому вони не зазнаватимуть втрат від ворожих обстрілів. Так, сьогодні квадрокоптери на фронті витратний матеріал, але бодай одне врятоване за їх допомогою життя повністю перекриває всі можливі витрати”, – прокоментував керівник військового відділу фонду “Повернись живим” Андрій Римарук.

Квадрокоптери доставлять на фронт співробітники фонду. Далі інструктор “Повернись живим” з підготовки операторів БПЛА проведе навчання з тактики застосування та управління безпілотниками у бойових підрозділах. Це допоможе забезпечити максимальну ефективність використання квадрокоптерів в умовах фронту на найбільш небезпечних його ділянках.

Довідка

“Міжнародний благодійний фонд “Повернись живим” – організація, яка з 2014 року допомагає Збройним силам України та іншим структурам сектору безпеки й оборони України. Протягом 2014-2020 років фондом було зібрано на потреби української армії 173 млн грн.
“Повернись живим” спеціалізується на наданні високотехнологічної допомоги, передає на фронт тепловізійні пристрої, мобільні комплекси спостереження, квадрокоптери й інші типи обладнання, займається аналітичною роботою, допомогою ветеранам тощо.

Читайте також:
“Повернись живим” доставив під Крим техніку для розвідників, зв’язківців і ППО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна