Борець Насібов здобув для України друге “срібло” на Олімпіаді в Токіо

 

Українець Парвіз Насібов провів фінальну сутичку за “золото” Олімпіади-2020 з греко-римської боротьби і приніс Україні другу срібну нагороду у Токіо.

Змагання відбулися у середу, 4 серпня. Спортсмен програв у фіналі представнику Ірану Мухаммадалі Гераї.

Українець першим поставив на коліно суперника, але іранець впевнено діяв у захисті. Перший бал судді віддали Гераю, українцю поставили у партер. Іранець виконав дію, але судді не зарахували її. За невиправданий челендж один бал віддали українцю, передає “24 канал”.

Гераї скористався помилкою Насібова та повів у рахунку 3:1. Перший період завершився із перевагою на користь борця з Ірану. Вже на перших секундах другого періоду українець знову пропустив атаку – 7:1. Володимир Шацьких, тренер Парвіза, намагався оскаржити оцінку. Але судді віддали ще одне очко супернику – 8:1.

Суперник заробив ще одне очко – 9:1. Парвіз Насібов – срібний призер Олімпійських ігор. Це друге “срібло” України на Олімпіаді-2020 у Токіо.

Свій вихід до фіналу Олімпійських ігор в греко-римській боротьбі Насібов коментував так:

“Велике спасибі. Дуже приємно. Сльози, я пройшов дуже довгий шлях. Батьки вдома чекають. Такі сльози, які не можу стримати. Дуже дякую Україні. Я люблю цю країну, все для України! Слава Богу, хвала Всевишньому, що він дав мені сил здобути цю перемогу.
Передаю привіт моїй мамі, батькові, моїй дівчині. Олено, я тебе люблю! Спасибі, що вболіваєте за нас. Величезне спасибі тренеру Шацькому Володимиру, він радіє, більше, ніж я. Ця людина повірила у мене. Обіцяю його радувати, стану сильнішим.
Передаю привіт Азербайджану, я родом звідти. Україна і Азербайджан, мої батьківщини. У мене завтра фінал, буду налаштовуватися на цю сутичку. Постараюся забути емоції.
Вийшов з сутички, і у мене вже багато сил. Дуже сильний суперник, я його знаю. Але у мене є сили. Вище Олімпійських ігор нічого немає”.

Читайте також:
Плавець-стаєр Романчук здобув для України перше “срібло” Олімпіади в Токіо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна