Американський флот виходить на наймасштабніші навчання з часів холодної війни

 

Військово-морський флот США розпочинає наймасштабніші навчання з часів холодної війни.

Про це наприкінці липня повідомили в Шостому флоті США.

Відомо, що із 3 по 16 серпня США проведуть навчання, що охоплять 17 часових поясів і стануть наймасштабнішими з часів холодної війни, коли 1981 року відбулись навчання НАТО Ocean Venture.

В LSE 2021 буде задіяно більше 36 кораблів, включаючи авіаносці та підводні човни.

“Морське командування створює основу для нашої служби ВМС. LSE стануть тестом для наших командувань у всьому спектрі військових дій ВМС, від тактичних до стратегічних, що інтегрують Корпус морської піхоти, щоб продемонструвати можливість флоту проводити глобальні координовані операції від відкритого океану до прибережних зон”, – заявив командувач Шостим флотом віце-адмірал Джин Блек.

У навчаннях LSE 2021 візьмуть участь лише сили США, а у наступних навчаннях зможуть взяти участь союзники та партнери.

“Голос Америки” наводить слова аналітика Військового коледжа ВМС США Джеймса Голмса, який акцентує, що ці навчання попереджають супротивників США в Чорному морі, на сході Середземного моря та в Південнокитайському морі та Східнокитайському морі.

Такі навчання, на думку аналітика, покладуть край міркуванням про те, що американських сил буде недостатньо для одночасної відповіді на виклики.

Читайте також:
Військові США навчали морпіхів ЗСУ працювати з катерами типу “Wing”. Вражені мотивацією українських воїнів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна