Суд в РФ засудив “агента СБУ”, який хотів вивезти в Україну деталі до ЗРК, – росЗМІ

 

Суд в Республіці Марій Ел (Російська Федерація) засудив громадянина України, який начебто працював на СБУ, на понад три роки ув’язнення в колонії за спробу вивезти на територію України компоненти до зенітно-ракетного комплексу.

Про це інформує в понеділок, 2 серпня, російське агентство ТАСС з посиланням на Центр громадських зв’язків ФСБ.

“Рішенням Йошкар-Олінського міського суду Республіки Марій Ел громадянин України визнаний винним в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 30, ч. 1 ст. 226.1 КК РФ (приготування до контрабанди обладнання, яке може бути використано при створенні озброєнь і військової техніки), і засуджений до трьох років і чотирьох місяців позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму “, – повідомили в пресцентрі ФСБ.

За інформацією російської спецслужби, громадянин України був затриманий на місці злочину. За даними ФСБ, він нібито хотів здійснити “контрабанду продукції військового призначення – головок самонаведення зенітно-ракетного комплексу в Україну”.

“У процесі попереднього слідства виявлено та вилучено документи, що свідчать про належність засудженого громадянина до діяльності Служби безпеки України”, – повідомили в ФСБ.

Там також додали, що “агент СБУ” в своїй протиправній діяльності використовував підроблені документи, псевдоніми, застосовував заходи конспірації.
Головки самонаведення, які намагався вивезти засуджений, є автоматичними пристроями, що встановлюються на керовані ракети, додали в Федеральній службі безпеки РФ.

Читайте також:
На Херсонщині СБУ викрила агентурну мережу ФСБ РФ, в якій працювали колишні й нинішні СБУшники. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна