Україна буде змушена впроваджувати обмеження для невакцинованих, – Радуцький

 

В Україні найближчим часом доведеться ввести обмеження для невакцинованих від COVID-19 громадян. Це може стосуватися працівників шкіл, підприємств громадського харчування і водіїв громадського транспорту.

Про це в понеділок, 2 серпня, заявив голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації Михайла Радуцький у фейсбуці.

“Україна згодом також буде вимушена запроваджувати обмеження для невакцинованих громадян. МОЗ вже анонсував, що у випадку погіршення епідеміологічної ситуації працювати будуть школи, де вакциновано не менше 80% вчителів”, – написав він.

“Слуга народу” припустив, що такі обмеження логічно запровадити для водіїв громадського транспорту, підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують з населенням.

“Ми в Україні не говоримо про обов’язкову вакцинацію… Але цілком справедливо вимагати, щоби роботу, яка передбачає контакт з великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники”, – зазначив народний депутат.

Він додав, що кожен має обирати “дозвілля і повноцінна робота або вимушені обмеження на час чергової хвилі коронавірусу”.

Нагадаємо, із 5 серпня починають діяти нові карантинні правила перетину кордону України.

Читайте також:
Дві дози проти “ковіду” отримали понад 2 млн українців. Найбільше колють “Модерну”

В Україні 40% громадян мають антитіла до коронавірусу, – МОЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна