15 держав та шість тисяч військових: на Львівщині планують навчання Rapid Trident-2021

 

У ЗСУ розпочалася завершальна конференція з планування українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ “Rapid Trident — 2021”.

Заходи тривають у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Як передає пресцентр Міноборони, можливість участі в навчаннях розглядають 15 держав, а загальна чисельність військових наближається до 6 тисяч.

Оособливістю проведення цьогорічних маневрів є те, що вони будуть поєднані із загальним сценарієм стратегічного КШН із позначенням військ “Об’єднані зусилля — 2021”. Крім того, під час його проведення створюватимуть багатонаціональні підрозділи.

“Уперше в історії «Rapid Trident» проводитимуть батальйонні тактичні навчання багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою. Під час них заплановано спільні стрибки українських і американських десантників з літака військово-транспортної авіації США С-130”, — зазначив керівник групи планування “Rapid Trident — 2021” полковник Віталій Негоденко.

Саме під час цих навчань планується провести оцінку кількох підрозділів ЗС України. Курс оцінювачів НАТО проводитимуть інструктори Північноатлантичного альянсу.

Українсько-американське командно-штабне навчання із залученням військ “Rapid Trident — 2021” розпочнеться 20 вересня і триватиме до 1 жовтня.

Читайте також:
У Наєва готуються до масштабних навчань “Об’єднані зусилля”: що відомо про маневри

Під час навчань Rapid Trident десантники трьох країн стрибатимуть з американського літака С-130

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна