Засуджені в Грузії українські моряки повернулися до України. ВІДЕО

 

Двоє громадян України Юрій Хомич і Володимир Дяченко, яким нещодавно скасували чотирирічне ув’язнення в Грузії, повернулися до України.

Про це в п’ятницю, 30 липня, інформує пресслужба посольства України в Грузії.

“Сьогодні Юрій Хомич та Володимир Дяченко, які 19 липня 2021 року завдяки домовленості між лідерами України та Грузії були звільненні з-за ґрат, нарешті дісталися дому”, – йдеться в повідомленні.

Дипломати також опублікували відео із зустрічі українських яхтсменів.

Нагадаємо, торік наприкінці листопада грузинські прикордонники затримали яхту, яка прямувала до Туреччини уздовж берега Грузії. На її борту перебували громадяни України Володимир Дяченко та Юрій Хомич і власник яхти громадянин Грузії Михаїл Батурин.
Усіх трьох відправили в СІЗО за звинуваченням у нібито незаконному перетині кордону Грузії.
Рідні моряків, а також їхній адвокат стверджували, що українці нічого незаконного не робили, і звинувачували владу Грузії в тому, що громадян України незаконно затримали у відкритому морі, а причини такої ситуації – виключно політичні. Адже власник яхти Батурин раніше працював в охороні експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі.

Читайте також:
Корабель “Юрій Олефіренко” і катер “Слов’янськ” перейшли море і пришвартувалися в порту Грузії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна