Над Балтійським морем винищувачі НАТО перехопили три літаки РФ

 

Іспанські винищувачі Eurofighter і італійські F-35 у четвер, 29 липня, були підняті з баз в Естонії та Литві для перехоплення російських військових літаків над Балтійським морем.

Про це в п’ятницю, 30 липня, інформує пресслужба Об’єднаного командування повітряних сил НАТО.

Радари зафіксували три невідомих літаки, що залишали російський Калінінград, і Об’єднаний центр повітряних операцій НАТО в Німеччині підняв винищувачі союзників для їх перехоплення та ідентифікації.

Повітряні і морські шляхи в цьому регіоні перевантажені великими обсягами цивільних перевезень, що проходять через цей район, тому повітряні судна, які не дотримуються міжнародних правил безпеки польотів, становлять потенційну небезпеку для громадянського руху.

“По завершенні місії винищувачі повернулися на свої бази в Литві і Естонії. Перехоплений в четвер російський літак так і не увійшов до повітряного простору Північноатлантичного союзу, і перехоплення велося в звичайному порядку”, – повідомили в командуванні.

Читайте також:
РФ влаштувала провокацію в небі й зірвала пресконференцію лідерів Іспанії та Литви. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна