Главою місії України при НАТО стала Наталія Галібаренко

 

Президент Володимир Зеленський призначив Наталію Галібаренко главою Місії України при Північноатлантичному альянсі в Брюсселі.

Указ №334/2021 з цього приводу опублікований на сайті глави держави 30 липня.

“Призначити Галібаренко Наталію Миколаївну Главою Місії України при НАТО”, – сказано в документі.

Наталія Галібаренко – відома українська дипломатка. Була першою заступницею міністра закордонних справ із 9 березня 2014 року до серпня 2015-го.
Із 26 серпня 2015-го до 20 липня 2020 року працювала послом України у Великій Британії (її замінив Вадим Пристайко), постійною представницею України при Міжнародній морській організації (ІМО) за сумісництвом.
Була членом української частини консультаційного комітету президентів України та Республіки Польща.

Місія України при НАТО – дипломатичне представництво при міжнародній організації, засноване з метою забезпечення постійного співробітництва України з Альянсом та участі у Раді Євроатлантичного партнерства. Посада глави Місії була вакантна із серпня 2019 року.

Читайте також:
У Лондоні арештували нападника, який таранив авто посла України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна