Олімпіада в Токіо: число інфікованих коронавірусом прямує до 200, збірну Австралії відправили на карантин

 

На Олімпіаді в Токіо збірна Австралії з легкої атлетики повним складом пішла на карантин через контакт із зараженою коронавірусом людиною. 63 спортсмени ізольовані у своїх кімнатах в Олімпійському селищі.

Причиною жорстких протиепідемічних санкцій став контакт стрибуна з жердиною Кертіса Маршалла з американським атлетом Семом Кендріксом, який 29 липня здав позитивний тест на “ковід”. Спортсмени разом тренувалися.

Якщо тест Маршалла виявиться негативним, то сам спортсмен залишиться в ізоляції на деякий час, але інша частина збірної зможе виступати. Тоді як призер Олімпіади-2016, дворазовий чемпіон світу Кендрікс боротьбу за медалі завершив, навіть не стартувавши.

Турнір з легкої атлетики на Олімпіаді в Токіо почнеться 30 липня.

Серед ізольованих наразі австралійців – стрибунка у висоту Нікола Макдермотт, яка взяла в цьому сезоні висоту 2,01 метра та є однією з головних суперниць українок в цьому виді програми.

Як передає NPR, за добу середи на Олімпіаді 24 особи отримали позитивний результат тесту на COVID-19, у тому числі троє спортсменів.
Таким чином загальна кількість інфікованих осіб, пов’язаних з Олімпійськими іграми, досягла 193, серед них 20 атлетів.
Напередодні влада Токіо якраз повідомила про найбільшу добову кількість випадків “корони” (3865) у місті з моменту початку пандемії.

Читайте також:
Трьох українських легкоатлетів відстронили від Олімпіади черед мимовільне порушення антидопінгових правил

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна