СБУ викрила розтрату ₴15 млн у зерновій держкорпорації

 

Правоохоронці викрили корупційну схему в АТ “Державна продовольчо-зернова корпорація України” – колишній директор філії держпідприємства підозрюється у розтраті майже 15 млн бюджетних гривень.

Про це інформує пресцентр СБУ.

“За даними слідства, посадовець організував корупційний механізм одержання грошей на продажі агропродукції. Учасники оборудки незаконно відчужили 3,2 тис тонн зернових із державного елеватора і реалізували їх через афілійовані структури. Наразі організатору схеми повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – йдеться в повідомленні.

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до нього.

Читайте також:
СБУ викрила у Дніпрі державних виконавців, які привласнювали перераховані боржниками кошти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна