55% громадян України не погоджуються із заявою Путіна про “один народ”, – соціологія

 

Серед громадян України 55% не погоджуються із заявою президента Російської Федерації Володимира Путіна, що “росіяни та українці – один народ, який належить до одного історичного і духовного простору”.

Як передає “Новинарня“, про це свідчать результати опитування соціологічної групи “Рейтинг”, опубліковані у вівторок, 27 липня.

“Більшість опитаних (55%) не погодилися із нещодавньою заявою Президента Росії Путіна, що “росіяни та українці – один народ, який належить до одного історичного і духовного простору”, 41 відсоток – з цим згодні”, – мовиться в дослідженні.

Дані опитування показали, що на Сході, а також серед вірян Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП) з думкою про те, що росіяни та українці – один народ, погоджуються більше ніж 60 відсотків.

Серед мешканців Західного регіону, навпаки, понад 70 відсотків незгоді з цим.

Більше ніж 80 відсотків виборців “Опозиційної платформи – За життя”, “Партії Шарія” погоджуються з тезою про “один народ”.

Опитування проводилося протягом 23-25 липня 2021 року серед населення України віком від 18 років+ в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.
Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.
Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) – на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Вибіркова сукупність склала 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Нагадаємо,12 липня на сайті Кремля опублікували статтю українською мовою підписану іменем президента РФ Володимира Путіна, яка починається з твердження, мовляв, “росіяни й українці – один народ”. Російський лідер викладає традиційну російську і радянську історичну концепцію, згідно з якою “росіяни, українці і білоруси (…) від Ладоги, Новгорода, Пскова в Київ і Чернігів – були об’єднані однією мовою”.

Існування сучасної України Путін сприймає як проєкт “анти-Росії” і стверджує, що для мільйонів людей в Україні такий проект нібито неприйнятний, а російська влада ніколи не допустить, щоб “наші історичні території і близьких для нас людей, які проживають там, використовували проти Росії”.

Читайте також:
Виробник презервативів з обличчям Путіна виграв справу проти Грузії в ЄСПЛ

Новий пошук “зовнішнього ворога”: чому Путін написав “статтю” про Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.