На кордоні з РФ затримали “злодія у законі” зі санкційного списку РНБО

 

У Харківській області правоохоронці затримали так званого “злодія в законі” на прізвисько Леван Гальський та ще одного “кримінального авторитета” під час спроби незаконного перетину кордону.

Про це повідомляє департамент стратегічних комунікацій Національної поліції у вівторок, 27 липня.

“Напередодні оперативники управління стратегічних розслідувань у Харківській області спільно з працівниками відділу прикордонної служби “Тополі” Харківського прикордонного загону затримали двох осіб без будь-яких документів. За оперативними даними, порушниками є “злодій в законі” на прізвисько Леван Гальський та “кримінальний авторитет”, – йдеться у повідомленні.

Чоловіки намагалися потрапити на територію України з Російської Федерації поза пунктом пропуску.

“42-річний “злодій в законі” – громадянин Російської Федерації – у травні 2021 року був включений до санкційного списку Ради національної безпеки та оборони України. Його спільник – 31-річний громадян Грузії та “кримінальний авторитет”, – зазначила пресслужба Нацполіції.

Чоловіків затримано на підставі ст. 263 КУпАП. Наразі з ними працюють правоохоронці.

Нагадаємо, 14 травня Рада нацбезпеки та оборони запровадила санкції проти 557 так званих “злодіїв у законі”, 542 з яких – іноземці, 15 – громадяни України.
Також були запроваджені санкції проти 111 іноземців, які перебувають на території України та вважаються “кримінальними авторитетами”.

Читайте також:
“Дитина під ключ”: СБУ викрила схему продажу немовлят із України за кордон

З України депортували 10 “кримінальних авторитетів” із санкційного списку РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна