ВООЗ перевіряє пункти пропуску на Львівщині й Закарпатті

 

Представники Всесвітньої організації охорони здоров’я разом із очільником Представництва в Україні Ярно Хабіхтом відвідують у Львівській та Закарпатській областях пункти пропуску на держкордоні.

Про це інформує пресслужба Державної прикордонної служби України.

25 липня представники ВООЗ побували в пункті пропуску “Шегині”, а в період до 29 липня відвідають також “Краківець”, “Чоп”, “Лужанка” та “Ужгород – авіа”.

Під час зустрічі представники ВООЗ, прикордонники та митники обговорюють питання інфраструктури пунктів пропуску, наявність ізоляторів щодо утримання хворих, наявний та відпрацьований алгоритм дій, питання щодо проходження експрес-тестів подорожніми, питання щодо надання подорожнім медичної допомоги, облаштування карантинних зон для транспортних засобів, а також рівень комунікації з суміжною стороною щодо кількості хворих та можливих спалахів СOVID-19.

Відповідний моніторинг у пунктах пропуску триває в рамках ініціативи “Солідарність Європейського Союзу в ім’я здоров’я”, яка є частиною заходів з протидії пандемії COVID-19 і спрямована на те, аби пом’якшити вплив захворювання в країнах Східного партнерства, тим самим сприяючи їх соціальній та економічній стабільності.

Читайте також:
14 країн Євросоюзу дозволили в’їзд для туристів із України через послаблення COVID-обмежень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна