На Донеччині зафіксували вплив комплексу РЕБ російсько-окупаційних військ із нової позиції, – СЦКК

 

Українська сторона СЦКК інформує про факти перешкоджання запланованим польотам безпілотних літальних апаратів СММ ОБСЄ збройними формуваннями Російської Федерації, які зафіксовані та оприлюднені у звіті від 24 липня 2021 року.

Також про вплив комплексу РЕБ на сигнал БПЛА місії з нової позиції поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Донецької області повідомляє пресслужба операції Об’єднаних сил у понеділок, 26 липня.

БПЛА місії зазнавали впливу перешкод сигналу GPS (за оцінкою, унаслідок імовірного глушіння) під час польотів над районами біля тимчасово окупованих населених пунктів Петрівське, Саханка та Первомайськ.

Укотре з метою дискредитації Збройних сил України перед міжнародною спільнотою, використовуючи комплекси РЕБ російського виробництва, противник створював перешкоди БПЛА місії під час запуску літальних апаратів і польотів над підконтрольними уряду України територіями в районах населених пунктів Семигір’я та Широкине.

Так, для глушіння сигналів безпілотника над підконтрольною Україні територією російсько-окупаційні війська застосовують комплекси РЕБ, які розміщені в районах населених пунктів Алчевськ, Горлівка, Донецьк, Луганськ, Вербова Балка, Михайлівка та Новоазовськ.

Крім того, вперше зафіксовано вплив комплексу РЕБ на сигнал БПЛА з нової позиції поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Маркине Донецької області.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими подібні дії російсько-окупаційних військ, які призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування, так і в цілому в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Читайте також:
Окупанти з важкої артилерії атакували позиції ЗСУ на Донбасі: постраждали семеро українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна