Окупанти з важкої артилерії атакували позиції ЗСУ під Донецьком: постраждали семеро військових, з них п’ять – жінки. ПОДРОБИЦІ

доповнено, оновлено

Унаслідок атаки окупантів по позиціях Збройних сил України в районі проведення ООС чотири військовослужбовці отримали уламкові поранення, ще троє – бойові травмування.

Прицільний обстріл стався в понеділок, 26 липня, у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” із забороненого Мінськими угодами важкого артилерійського озброєння.

За даними “Новинарні“, йдеться про подію в районі селища Піски під Донецьком у районі відповідальності конотопської 58-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ імені гетьмана Івана Виговського. Ворог розбив командно-спостережний пункт батальйону.

“В результаті обстрілу чотири військовослужбовці отримали осколкові поранення, ще троє – бойові травмування. Після надання першої медичної допомоги поранених транспортували до лікувального закладу. Стан здоров’я одного військовослужбовця – важкий, одного – середнього ступеня важкості, п’ятьох – задовільний”, – йдеться в повідомленні.

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкрили вогонь у відповідь.

За інформацією фонду допомоги армії “Повернись живим”, вороги знищили штаб одного з батальйонів бригади, а серед сімох постраждалих ‒ п’ятеро жінок-військовослужбовиць.

За даними із соцмереж, обстріл вівся із 122-мм і 152-мм калібру. У важкому стані – жінка.

Колишній радник президента Порошенка, волонтер Юрій Бірюков та журналіст Юрій Бутусов уточнили інформацію: ворожа артилерія “рознесла” КСП 13-го батальйону 58-ї бригади, що розташований за 16-17 км від лінії фронту. Ворог знищив шість одиниць техніки ЗСУ.

“За даними джерел, по українських позиціях було випущено не менше 25 снарядів, калібру 122-152 мм, обстріл вели російські САУ прямо з селища Лозове під Донецьком.
В результаті обстрілу одна військовослужбовиця отримала важке поранення (стан стабільний), троє військовослужбовців отримали легкі поранення, троє отримали баротравми від близьких розривів.
Обстріл коректувався з російського безпілотника”, – пише Бутусов.

За деякими даними, КСП батальйону 58 омпбр базувався біля села Галицинівка, що на захід від Пісок.
Принаймні в ранковому зведенні штабу ООС ішлося про те, що в напрямку села Галицинівка ворог застосовував артилерію калібру 122-мм.

Голова правління фонду “Повернись живим” Тарас Чмут в ефірі програми “Фронт” на каналі UMN (Skrypin.ua) зазначив, що це вже сьомий обстріл КП рівня батальйону підрозділів ООС за останній місяць.

Як відомо, 13 липня противник обстріляв командний пункт 17-го батальйону 57-ї мотопіхотної бригади ЗСУ на Луганщині. Тоді один український воїн загинув (Андрій Бєляєв), а ще один пізніше помер у госпіталі (Дмитро Сивоконь).

Читайте також:
Доба ООС: вісім обстрілів, ворог бив із ПТРК під Золотим і Новоолександрівкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна