НПУ Драгоманова підтвердив, що ліквідував кафедру, де працювала викладачка Більченко

 

В Національному педагогічному університеті імені Михайла Драгоманова ліквідували кафедру, де працювала викладачка Євгенія Більченко.

Про це повідомили в п’ятницю, 23 липня, в університеті у відповідь на запит журналістів “Радіо Свобода”.

“Вчена рада університету ухвалила рішення ліквідувати кафедру культурології та філософської антропології”, – йдеться в повідомленні.

В університеті зауважили, що персонально питання щодо професорки Більченко не розглядали.

В НПУ Драгоманова додали, що співробітникам ліквідованих кафедр запропонували посади науково-педагогічних працівників на конкурсній основі з початку нового навчального року.

Як писала “Новинарня“, 21 липня стало відомо, що Національний педагогічний університет імені Драгоманова звільнив професорку Євгенію Більченко. 

Нагадаємо, викладачка НПУ імені Драгоманова Євгенія Більченко 18 січня 2021 року у соцмережі зневажливо висловилася про українську мову та Україну. Зокрема, вона назвала Україну “онкохворою американською колонією”, а новий закон про українську мову та його аспекти щодо сфери обслуговування – “звичайним фашизмом”.
Така публічна позиція професорки викликала обурення в суспільстві, а студенти університету почали вимагати звільнення Євгенії Більченко.

Після цієї заяви, 25 січня, Більченко опублікувала допис, у якому повідомила, що поспілкувалася з ректором НПУ ім. Михайла Драгоманова Віктором Андрущенком, і він заявив, що не збирається її звільняти.

Євгенія Більченко також зафіксована у базі “Миротворця” – там її звинувачують в антиукраїнській пропаганді, запереченні російської агресії та маніпулюванні суспільно значущою інформацією.

Під час Революції Гідності у 2014 році Більченко була прибічницею Майдану, писала вірші на підтримку протестувальників, надалі допомагала українським військовим. Але згодом вона “перейшла на радикальну антивоєнну позицію” та – фактично – переорієнтувалася на підтримку “русского мира”.

Більченко не приховувала, що спілкувалася з одіозним російським письменником, бойовиком окупаційних військ РФ на Донбасі Захаром Прилєпіним. В одному з інтерв’ю Прилєпін виступив на захист Більченко, висловивши вдоволення з приводу того, що вона “прозріла”.

Більченко майже 20 років присвятила науковій роботі в НПУ ім. Драгоманова, викладала на кафедрі культурології та філософської антропології.

Читайте також:
“Началось, б**дь”: у Києві супермаркет звільнив касирку за відмову обслуговувати покупців українською

“Не понимаю, что такое “тістечко”: у кав’ярні Дніпра працівниця відмовилася обслуговувати українською

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна